לא כל האנשים מתמודדים עם אותם האתגרים, אבל כולם מבקשים לעצמם עתיד טוב יותר.
אני מזמין אתכם לייצר לעצמכם עתיד בו הכול אפשרי, באמצעות ניהול אפקטיבי בשני מסלולים:
לאנשים המבקשים להגיע לאיזון פיננסי ולייצר לעצמם הווה רגוע.
לאנשים המבקשים "לצאת ממרוץ העכברים" ולייצר לעצמם עתיד עצמאי כלכלית.
עוברים ממינוס לפלוס
ניהול כלכלי נכון, הוא אחד הדברים שאף אחד לא מלמד אותנו. לרוב, אנחנו יוצאים לחיים כשאיננו מצוידים בידע הזה וכשהחיים מתחילים להתגלגל וההתנהלות הפיננסית שלנו היא לא אופטימלית, זה כמו כדור שלג שקשה לעצור, ולא בגלל שאנחנו לא רוצים, אלא בגלל שרובנו לא יודעים איך. איך לעצור את הבור בבנק, איך לאזן את התקציב ואיך להפסיק לריב על כסף או להגיד לילדים ״עכשיו אי אפשר״.
למי זה מתאים
- לאנשים שחשבון הבנק שלהם במינוס ולא מוצאים דרך לצאת ממנו.
- לאנשים ששואפים ליותר, אבל כרגע לא יודעים איך לייצר את ״היותר הזה״.
- לאנשים שמרוויחים ״טוב״ אבל עדיין מרגישים שחסר להם כסף.
בעזרת הדרכה, הכוונה וייעוץ נוכל לעבור יחד ממצב של מינוס בבנק למצב של פלוס ואחרי שנאזן את החשבון, נוכל לעבור לשלב שבו הכסף שלנו מתחיל לעבוד בשבילנו.
5 שלבים בדרך לפלוס – תהליך עבודה משותף
העבודה המשותפת היא תהליכית ומובנית ובה נעבור יחד חמישה שלבים נפרדים אך גם משיקים אחד לשני. אני אביא את הידע והניסיון, אתם תביאו את המחויבות לתהליך. יחד נצעד לעתיד שיאפשר לכם להגשים.
- מיפוי מצב קיים
פגישה משותפת בה נבחן את התקציב הפיננסי של הבית שלכם, נערוך מיפוי ונבין מהן ההוצאות של הבית, מהן ההכנסות ומה מסתתר בין לבין. בפגישה נתחיל לבנות תכנית עבודה, כך שתדעו בדיוק לקראת מה אתם צועדים ולא תיתקלו בהפתעות.
- הגדרת יעדים ומטרות לטווח קצר (יומיומיות)
תכנית העבודה תכלול הגדרת יעדים מיידית, כך שבתוך כחודש חודשיים תתחילו לראות את השינוי, מה שיעניק לכם ביטחון בכך שאתם בדרך הנכונה וכבר תוכלו לדעת מה מצפה לכם בעתיד.
- בניית תקציב חודשי ושנתי
תקציב הוא המפתח להצלחה כלכלית. אולם, לא כל אחד יודע לבנות תקציב ועוד יותר מכך, לעמוד בו. אז איך בונים אותו, מה מכניסים פנימה, איך יוצרים מסגרת תקציב ריאלית בלי ״לזייף״ ואיך עומדים בה. את כל זה נעשה יחד באמצעות הדרכה יד ביד, כך שתוכלו אחר כך לעשות את זה לבדכם.
- הגדרת מטרות ויעדים לטווח ארוך
מטרות ויעדים לטווח הארוך הם דבר לא פחות חשוב, מכיוון שאחרי חודש או חודשיים מתחילת התהליך כבר תדעו כמה כסף יהיה לכם בשנה הבאה. אם תתכננו נכון, תקבלו תוצאות טובות יותר, כך שאפילו תוכלו להגשים חלומות שלא יכולתם להגשים עד כה, כי לא היה לכם מספיק כסף.
- הדרכה וליווי – איך מנהלים את הכסף ברמה היומיומית
התא המשפחתי שלנו הוא עסק לכל דבר וכלל ידוע הוא שעסקים צריך לנהל ולא להתנהל בתוכם. אז איך עושים את זה? כדי להבין איך לנהל את העסק שלכם, אעבוד אתכם על כל פן וכל היבט שמרכיב את ההוצאות וההכנסות שלכם ואדריך אתכם איך להסתכל על ״מאזנים״, איך לנהל תקציב, איך להבין את חשבון הבנק, מה יכולה להניב הפנסיה שלכם, אילו מקורות הכנסה לא ניצלתם, איפה יש לכם הוצאות כפולות ואיך לעשות את כל זה לבד.
חשוב לי שתדעו!
בניית תוכנית היא השלב הראשון והקל. מה שיותר חשוב זה לעמוד בה.
לכן, לאחר שנבנה ביחד תקציב התואם את אורח החיים שלכם מצד אחד ואת המטרות, היעדים וסדרי העדיפויות שלכם מצד שני – אני אלווה אתכם ואתמוך בכם עד שתצליחו להתנהל לפי התוכנית שבנינו באופן עצמאי ובקלות.
+ + + הפלוס שלי
קבלו במתנה הדרכה, שתהיה שווה לכם הרבה כסף – איך להגדיל משמעותית את הפנסיה שלכם בשיחת טלפון אחת!
לקבלת המתנה לחצו כאן (טופס השארת פרטים)
מכפילים את הפלוס
אתם מרוויחים טוב, יכול להיות שאפילו אין לכם מינוס, אבל איכשהו הכסף ״זולג לכם מבין האצבעות״. הוא אמנם מספיק לרוב מה שאתם רוצים, אבל אתם שואפים ליותר. אתם יודעים שלא תהיו צעירים לנצח ושהילדים יגדלו וכך גם ההוצאות, ומי יודע מה יהיה בעוד שנתיים, חמש או עשר שנים. אם יש דבר אחד שאתם מבינים זה שאסור לכם להיות תלויים באף אחד, רק בעצמכם.
למי זה מתאים
- לאנשים שעברו איתי את מסלול עוברים ממינוס לפלוס ומוכנים לעבור לשלב הבא.
- לאנשים שמרוויחים טוב, אבל עדיין נמצאים בתוך ״מירוץ העכברים״.
- לאנשים שרוצים שהכסף שלהם יעבוד בשבילם ויביא אותם לעצמאות כלכלית.
5 שלבים בדרך להכפיל את הפלוס
גם השלב הזה הוא תהליכי ומובנה. אך בדבר אחד אני בטוח – אתם כבר מבינים שרווחה כלכלית מביאה עמה וודאות (ביטחון, שלווה יכולת לתכנן) וצמיחה (הכל אפשרי). בחמישה שלבים פשוטים נבנה לכם תכנית, כך שבתוך כמה שנים ההכנסה שלכם תגדל משמעותית ותגיע גם ממקורות חיצוניים (הכנסה פסיבית) והדרך שלכם לעצמאות כלכלית תהיה סלולה.
- מיפוי המצב הקיים
בשלב זה נבחן את התקציב הפיננסי של הבית שלכם, נערוך מיפוי ונבין מהן ההוצאות של הבית, מהן ההכנסות ומה הסכום הקיים לרשותכם שממנו ניתן להתחיל לבחון השקעות רלוונטיות. בפגישה נתחיל לבנות תכנית עבודה.
- הגדרת יעדים ומטרות לטווח קצר
תכנית העבודה תכלול הגדרת יעדים מיידית, כך שהכסף שלכם יתחיל כבר לעבוד עבורכם.
- הגדרת יעדים ומטרות לטווח ארוך
מטרות ויעדים לטווח הארוך כשעושים השקעות הם דבר חשוב, תכנון לטווח ארוך יביא לכם תוצאות טובות יותר.
- בניית תכנית מקיפה
אחרי שערכנו מיפוי של המצב הקיים והגדרנו יעדים קצרי טווח וארוכי טווח, אנחנו יכולים להתחיל לבנות תוכנית מקיפה שאליה נצמד והיא זו שתביא לנו את הרווחה הכלכלית.
- הפיכת הנכסים שלכם למניבים – הכסף שלכם עובד יותר
במסגרת המיפוי, נבחן אילו ״נכסים״ יש לכם. תתפלאו לדעת כי נכסים שבכלל לא חשבתם עליהם כעל נכסים מניבים (או כעל נכסים בכלל), יכולים בהחלט להניב תשואות גבוהות יותר.
+ + + הפלוס שלי
רוצים לשמוע על הפתרונות הקיימים ליצירת הכנסה פסיבית? לחצו כאן (טופס השארת פרטים)
משפחות רבות כבר עשו את המעבר ממינוס לפלוס ומפלוס להשקעות מניבות – מה אתכם?
צרו איתי קשר ונגלה איך גם אנחנו יכולים להצעיד את החיים הפיננסיים שלכם קדימה
או למלא את הטופס ואחזור אליכם
תשלומים
בואו נדבר קצת על תשלומים
רבים מאיתנו קונים דברים גדולים בתשלומים וחלקינו קונים כמעט הכל בתשלומים. תשלומים זאת הלוואה לכל דבר ועניין. כשאנחנו קונים משהו (נניח טלפון) בתשלומים אנחנו, למעשה, לוקחים הלוואה מויזה (אתן דוגמאות בעיקר עם ויזה סתם כי זה נוח. זה תופס, כמובן גם לישראכרט, אמריקן אקספרס או כל חברת כרטיסי אשראי אחרת). בהלוואה אנחנו קונים את הטלפון ומחזירים אותה בחודשים שלאחר מכן. גם אם אין לנו כסף בחשבון או אם הפסקנו להשתמש בטלפון – אנחנו עדיין מחזירים את ההלוואה.
מאוד לא מומלץ!
אתן דוגמה נוספת והפעם מהמקום בו תשלומים הם הדבר הגרוע מכל – הסופר.
נכון כשאנחנו צריכים לשלם הקופאית שואלת אותנו אם לחלק? התשובה צריכה להיות כן רק אם
בחודש הבא לא נאכל…
ואסביר: נניח שאנחנו קונים ב – 1,000 שקל ומחלקים לארבעה תשלומים. בשבוע הבא אנחנו עושים את אותו הדבר וכן הלאה.
החל מהחודש השני ואילך ירדו לנו 4,000 שקל בחודש על תשלומי סופר, כאילו קנינו את הכל בתשלום אחד. ההבדל הוא, כרגיל, שזאת הלוואה. גם אם נפסיק לאכול, עדיין ימשיכו לרדת התשלומים בארבעת החודשים הבאים, כשכבר נהיה ממש (אבל ממש) רזים…
הקיצר – בסופר – בשום פנים ואופן בלי תשלומים!
אני מניח שהקונספט הזה די מובן כי הרי כולנו אוכלים כל חודש וברור שאם נקנה בתשלומים, בסוף נשלם אותו דבר כאילו קנינו בתשלום אחד.
מה עושים עם הוצאות גדולות? טלפון, ספה, פינת אוכל חדשה. כאן המפתח הוא תכנון ודחיית סיפוקים (דרך אגב, זה המפתח באופן כללי בכלכלת המשפחה). אנחנו מתכננים לקנות טלפון? ניערך לזה מראש ונתחיל לחסוך כמה חודשים קודם. כשיהיה לנו מספיק כסף – אז נקנה את הטלפון. לכאורה אין הבדל – הרי אם אני חוסך מראש או משלם בתשלומים – בכל מקרה אני מפריש את אותו סכום כל חודש. בפועל יש הבדל גדול מאוד – אם קניתי בתשלומים – לקחתי הלוואה ואני מחזיר אותה כל חודש, בין אם יש לי כסף ובין אם לאו. אם אני חוסך מראש – אני מחליט כמה לשים בצד. חודש צפוף? היתה הוצאה גדולה על הרכב? ירדו לי ההכנסות בגלל הקורונה? אני שם פחות כסף בצד ודוחה קצת את קניית הטלפון.
מה עושים עם הפתעות? דברים שלא יכולנו להיערך אליהם מראש? גם לזה יש פיתרון.
רובינו, בד"כ, לא לוקחים את ההוצאות האלה בחשבון פשוט כי רוב הזמן אנחנו לא חושבים שהן יגיעו או, יותר נכון – בכלל לא מקדישים להן מחשבה. אבל אם נסתכל קצת אחורה – נרא שאחת לכמה חודשים יש משהו. בין אם זה, באמת, הטלפון, הרכב, המקרר או כל דבר אחר.
מה עושים? חוסכים מראש. אני ממליץ בחום להפקיד 500 שקל בחודש לפיקדון חירום. קרתה תקלה? מושכים משם את הכסף. אנחנו לא יכולים 500? אז 400, 300, כל סכום שאנחנו יכולים לעמוד בו.
אנחנו יכולים גם להגיד – "אין לי אפשרות לעשות הפקדה כזאת". אבל אז מה יקרה? כשתגיע התקלה (וזה רק עניין של מתי, לא של אם) – לא יהיה לי כסף ואצטרך לשלם עליה בתשלומים. כך אמצא את עצמי משלם את אותם 500 שקל בחודש רק שכרגיל – הפעם זה החזר הלוואה ולא בשליטתי.
בוא נדבר קצת על ההוצאות השנתיות. לכולנו יש הוצאות שקורות פעם בשנה – טסט לאוטו, קייטנה לילדים בקיץ, נסיעה לחו"ל (נגיד…) וכו'.
מה שמאפיין את ההוצאות האלה הוא שהן יחסית גדולות וחוזרות על עצמן כל שנה. אני ממליץ בחום – גם כאן – להיערך אליהן מראש ולשים כסף בצד.
יש לי קייטנה ב – 3,000 שקל בקיץ? 250 שקל לחודש לפיקדון. אנחנו מתכננים לנסוע שנה הבאה לחו"ל ב – 12,000 שקל? 1,000 שקל לחודש לפיקדון.
כרגיל, עולה השאלה – "ומה אם אין לי?" אם אין לי – אני לא נוסע לחו"ל או
שנוסע ביותר זול.
כמו שכבר אמרתי – כלכלת המשפחה קשורה בעיקר לתכנון ודחיית סיפוקים.
להלן טבלה של ההוצאות השנתיות העיקריות והסכום שמומלץ להפקיד בשבילן כל חודש.
הטבלה הזאת היא משהו טיפוסי, ובטור השמאלי כתובות ההנחות מאחורי כל מספר. כל משפחה מוזמנת לעשות את ההתאמות של עצמה.
רבים יגידו – "השתגעת? יותר מ – 3,000 שקל בחודש?" אז זהו – אנחנו משלמים את זה בכל מקרה, גם אם אין לנו כסף. אין לנו מה לרמות את עצמינו. זאת התמונה האמיתית של ההוצאות השנתיות שלנו. אם לא נפקיד – או שנשלם בתשלומים ונגיע לאותו מצב רק שנעביר את השליטה לויזה, או שפשוט נגדיל את המינוס/ניקח הלוואה.
יש מעט מקרים בהם דווקא אפשר ואפילו מומלץ לשלם בתשלומים. הם מעטים אבל כדאי להכיר אותם. המקרים בהם אפשר לשלם בתשלומים הם אותם מצבים בהם התשלומים אינם הלוואה אלא דמי מינוי ואם נפסיק את השירות – ייפסקו התשלומים.
למשל – ביטוח לרכב או חוג כזה או אחר.
במצבים אלו, בהם אם נפסיק לצרוך את המוצר יפסיקו לרדת התשלומים – מומלץ לשלם בתשלומים. אם אפשר – 12 תשלומים (ע"מ שכל החודשים בשנה ייראו אותו דבר) ואם לא – 10.
זה הזמן לשחק הגנה – אבל בחוכמה!
האינפלציה משתוללת, הריבית עולה, הבורסות נופלות – מה עושים?